Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preventiemedewerker

privacy verklaring agribusiness service

Wist u dat het wettelijk verplicht is een preventiemedewerker in dienst te hebben? De Cursus Preventiemedewerker wordt door Agribusiness Service BV (ABS) georganiseerd.

Noodzaak cursus preventiemedewerker

Op 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd. De vernieuwde Arbowet (officieel de Arbeidsomstandighedenwet) betrekt werkgevers en werknemers meer bij gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Dit vooral om ziekte en verzuim nog meer te voorkomen (preventie). Naast de bedrijfsarts krijgt ook de preventiemedewerker een centrale rol in de nieuwe Arbowet. Een preventiemedewerker zorgt voor goede werkomstandigheden en werkt aan duurzame inzetbaarheid.

Een preventiemedewerker ondersteunt de werkgever bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Hij of zij heeft kennis van de arbeidsrisico’s van de organisatie en weet welke preventieve maatregelen genomen moeten worden. Zo kunt u onnodig verzuim en ongevallen voorkomen.

Doelgroep

De cursus is geschikt voor aankomende preventiemedewerkers en voor preventiemedewerkers die hun kennis willen opfrissen. Verder voor iedereen die geïnteresseerd is in Arbo, veiligheid, gezondheid en preventie in de diervoederbranche.

Inhoud van de eendaagse cursus

  • De Arbowet en de rol, taken en verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker
  • Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)
  • Arbocatalogus graanbe- en verwerkende bedrijven
  • Casuïstiek en opdrachten

Locatie: Nijkerk

Programma
09.00 uur Ontvangst
09.15 uur Start ochtenddeel
12.30 uur Lunch
13.15 uur Start middagdeel
16.30 uur Afsluiting

Wanneer

9 november 2022 @ 08:00 15:00

Inschrijving voor deze cursus is momenteel niet mogelijk.

De Schakel

Oranjelaan 10
Nijkerk, Netherlands
+ Google Maps
Scroll naar boven