Nieuws

Agribusiness Service

Wat speelt er bij ABS? Lees het hier!

Agribusiness Service (ABS) groeit door in Zoetermeer

ABS zit vanaf juni hoog en droog op de 9e verdieping van het Agrohouse in Zoetermeer. De kantoorruimte (voorheen COV) is aangepast, fraai ingericht en geschikt gemaakt voor de verdere ontwikkeling van het bureau.

Nieuwe expertise bij ABS!

ABS biedt een nieuwe dienst: Branding & Marketing Services. Daarvoor werkt ABS samen met Bob van der Lee, een gerenommeerd merkenbouwer en strateeg.  

Behind the scenes bij ABS

Video #12 voor onze klant Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) is onlangs gepubliceerd. Met deze videoserie wil Nevedi aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

ABS on tour: excursie naar Engeland

Afgelopen week vond de jaarlijkse driedaagse excursie van de Europese fouragehandelaren plaats. Onze collega Jeanette Speksnijder heeft zich ingespannen om alles vlekkeloos te laten verlopen voor onze klant Hisfa.

ABS present: nieuw account op Instagram

Wij delen graag ons nieuwste initiatief op gebied van social media: het officiële Instagram account van Agribusiness Service!

Incompany cursus explosieveiligheid

Afgelopen jaar organiseerde Agribusiness Service een aantal keer de incompany cursus explosieveiligheid (ATEX) voor meerdere klanten.

ABS gaat verhuizen

We hebben laatst aangekondigd dat er veel op de planning staat in 2024. Vandaag blikken we wat meer vooruit naar de verhuizing door Arjen Voortman een aantal vragen voor te leggen.

Nieuw: e-learning ATEX

Nieuw: een e-learning over explosieveiligheid in de diervoedersector. Dit is een mooie aanvulling op de al bestaande fysieke cursussen over explosieveiligheid.

Van voorstel tot resultaat

De Nederlandse Zoötechnische Vereniging (NZV) heeft Agribusiness Service gevraagd mee te denken over een beurs en met een voorstel te komen. Jeanette Speksnijder heeft binnen Agribusiness Service gebrainstormd, het idee uitgewerkt en terug voorgelegd.

We kijken terug op zeer geslaagd Agrodiner Berlijn

Agribusiness Service heeft het Agrodiner in Berlijn met succes nieuw leven in geblazen. 

Steeds meer vraag naar data

Bedrijven en organisaties vragen meer en meer om data.

Innoveren op het gebied van cursussen binnen de sector!

Afgelopen periode organiseerde ABS een aantal keer de incompany cursus explosieveiligheid (ATEX). Wat maakt deze cursus zo bijzonder?

Projectmanagement naar een hoger level

Van leren tot excelleren. Ragna heeft de afgelopen weken de cursus PRINCE2 projectmanagement met succes gevolgd en kunnen nu dan ook met trots vertellen dat zij hiermee PRINCE2 gecertificeerd is.

Behind the scenes bij ABS – video opname

Video #8 voor onze klant Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). De nieuwste video uit de videoserie duurzame innovaties. Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

How it’s made: GFLI brochure

Onze collega’s Lotte en Laura werken samen om GFLI zichtbaar te maken voor iedereen. Het delen van informatie van alles wat GFLI doet is niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Daarom is dit dreamteam gestart…

ABS heeft een nieuwe BHV’er!

Voor ABS staat een veilige werkomgeving centraal. Daarom is Willem voor de veiligheid van het ABS team op cursus gegaan om BHV’er te worden.

ABS heeft een nieuw kanaal!

Het ABS-team organiseert regelmatig succesvolle evenementen, excursies, van kleine bijeenkomsten tot grote events. Naast het organiseren en coördineren kan je als extra dienst content creatie afnemen voor jouw bedrijf.

ABS is going international! 

ABS is going international! Vanaf deze zomer gaat het team goed voorbereid op reis met onze ABS-reiskoffers.

Dé van de Riet versterkt ABS

ABS heeft zich per 1 juli versterkt met Dé van de Riet als Strategisch Adviseur Communicatie. Dé heeft de nodige kennis en inzicht in (dierlijke) productieketens. Daarbij brengt hij voor ABS ruime ervaring in het…

Behind the scenes bij ABS

Video #7 voor onze klant Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). De zevende uit de videoserie duurzame innovaties. Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

Sfeerimpressie video’s

Sinds kort zijn onze creatieve collega’s Lotte en Jeanette gestart met het maken van korte sfeerimpressies van events, bijeenkomsten en excursies van onze klanten.

Nieuwe expertise: Vertrouwenspersoon

ABS is heel trots dat ze als sponsor én medeorganisator bij mag dragen aan dit congres, omdat jongeren de toekomst zijn voor onze mooie sector en wij daar veel waarde aan hechten. Wij vinden het…

ABS trotse sponsor Jongerencongres

ABS is heel trots dat ze als sponsor én medeorganisator bij mag dragen aan dit congres, omdat jongeren de toekomst zijn voor onze mooie sector en wij daar veel waarde aan hechten. Wij vinden het…

Behind the scenes bij ABS

Video #6 voor onze klant Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). De vijfde uit de videoserie duurzame innovaties. Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

Presentatie uniforme carbon footprint data

Ragna Leeuw gaf onlangs een presentatie over de toegevoegde waarde van uniform berekende CFP-data en toepassing daarvan.

ABS How it’s made: Magazine Werkvloer

Onze ABS collega's Tommy en Jeanette coördineren samen alles achter de schermen om tot een mooi, informatief, inspirerend magazine te komen.

ABS trotse sponsor én medeorganisator Jongerencongres 2023

Het 7e Jongerencongres staat weer voor de deur! Onze collega Jeanette is vanuit haar ervaring met het organiseren van events gevraagd door onze klant Nevedi om het event samen met BFA en FDL te organiseren.

Project berekenen Klimaatvoetafdruk

Carbon footprint data van diervoedergrondstoffen specifiek voor toepassing op de Nederlandse markt. Hierdoor is de data toegankelijk en makkelijk bruikbaar om door te geven in de in de keten, wat bijdraagt aan markttransparantie.

ABS zoekt nieuw talent

ABS zoekt nieuw talent! Als jij meer wilt weten over hoe jij ons team kan komen versterken dan hoef je alleen maar contact op te nemen met ons.

Team ABS: de drijvende krachten achter GFLI

ABS zorgt ervoor dat het doel van GFLI, het wereldwijde referentiekader van voeremissies zijn, behaald kan worden.

ABS zet zich in voor Goed werkgeverschap

Binnen ABS zetten we ons in om onze medewerkers zo goed mogelijk te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Wettelijk recht tot toegang vertrouwenspersoon

Het is niet voor ieder bedrijf mogelijk om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Om onze klanten toegang te geven tot een externe vertrouwenspersoon gaat onze collega Tommy Piccirillo de opleiding tot vertrouwenspersoon volgen.

Expertise Arbeidsmarkt & HRM

Een goed beleid zorgt er niet alleen voor dat u voldoet aan wet- en regelgeving, maar zorgt ook voor een goede relatie tussen u en uw medewerkers.

Nieuwe uitvoerder branche-RI&E systeem

Dankzij het team van ABS heeft onze klant een nieuwe uitvoerder gevonden voor het systeem achter de RI&E.

ABS organiseert succesvol webinar over circulaire bio-economie

Onlangs is ABS gevraagd om het webinar van de PPS Circulaire Bio-economie te organiseren. Ruim 130 geïnteresseerden namen deel aan het webinar. Een groot succes dus!

Ergonomische werkplekken voor het ABS kantoor

ABS vindt gezonde, vitale én blije medewerkers erg belangrijk en heeft daarom geïnvesteerd in ergonomische werkplekken. 

ABS aan de slag op de Internationale Grüne Woche

Onze collega Yovanna Meyer is namens onze klant Nederland Vleesland op locatie aanwezig om ervoor te zorgen dat de stand in het NL Paviljoen er tiptop uitziet.

Nieuwjaarsreceptie Hisfa

Het team van ABS organiseert regelmatig succesvolle evenementen, van kleine bijeenkomsten en excursies tot grote events. ABS denkt mee in alle facetten van het evenement.

ABS doet mee aan Re-Livestock

Re-Livestock is een 5-jarig project dat door de EU wordt gefinancierd. Afgelopen week was de twee daagse kick-off meeting waar collega Laura Nobel aan deel nam

Achter de schermen: videoserie duurzame innovaties in de diervoedersector

Onlangs heeft ABS vijf video's over duurzame innovaties uit de diervoedersector ontwikkeld voor haar klant Nevedi. ABS heeft het gehele proces gecoördineerd en was aanwezig om te assisteren tijdens de opname van de video.

Feestelijke studiebeurzen uitreiking

Elk jaar reikt onze klant Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) studiebeurzen uit aan studenten die kiezen voor een diervoedergerelateerde opleiding. Zoals elk jaar coördineert ABS het gehele proces van aanvraag tot uitreiking van de beurzen…

Achter de schermen: Jubileumvideo Hisfa

Voor het 70-jarig jubileum van Hisfa is een video gemaakt over de fouragevereniging. ABS faciliteert onder andere communicatie werkzaamheden voor Hisfa en is daarom ook aan de slag gegaan.

ABS kijkt terug op 3 succesvolle evenementen

ABS kijkt met een tevreden én trots gevoel terug op de 3 georganiseerde evenementen tijdens de Victam Corporation/VIV Europe Expo die plaats vonden in de Jaarbeurs in Utrecht.Netwerkevent 31 mei: tijdens het goed bezochte Netwerkevent

Cursussen ABS: investeren in ontwikkeling

Investeren in medewerkers kent alleen maar voordelen: ze raken gemotiveerder, gaan efficiënter werken en worden breder inzetbaar. Daardoor wordt het bedrijf toekomstbestendiger, wendbaarder en presteert beter. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om niet

Maak het verschil met een goede huisstijl

Een huisstijl is essentieel voor de identiteit en uitstraling van een bedrijf. Een goede huisstijl helpt je om je doelen te bereiken. De stijl weerspiegelt je identiteit, draagt bij aan het gewenste imago, zorgt voor

ABS gaat zelfstandig verder!

Met ingang van dit jaar is ABS zelfstandig geworden. Afgelopen week namen de medewerkers van ABS tijdens een gezellig etentje afscheid van Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) als eigenaar van ABS en van Henk Flipsen als

Scroll naar boven