circulair 1000

Project berekenen Klimaatvoetafdruk

In een samenleving die gedreven wordt door data kan het niet anders dan dat ook wij daar onze klanten in adviseren en faciliteren. Voor een bedrijf is het van belang dat gewerkt wordt met betrouwbare data en toepassing van de juiste rekenmodellen. Alleen dan kan er duidelijk en betrouwbaar inzicht gegeven worden.

Ragna Leeuw is door onze klant Nevedi gevraagd om als projectmanager aan de slag te gaan en hen te helpen de bestaande grondstoffen database uit te breiden en aan te laten sluiten bij wereldwijd geaccepteerde standaarden. Denk hierbij aan de PEFCR en/of GFLI.

Wat kan je allemaal vinden in deze database? Carbon footprint data van diervoedergrondstoffen specifiek voor toepassing op de Nederlandse markt. Hierdoor is de data toegankelijk en makkelijk bruikbaar om door te geven in de in de keten, wat bijdraagt aan markttransparantie.

Ragna: “Met deze stap heeft Nevedi laten zien het voortouw te willen nemen om alle leden en ketenpartijen te voorzien van informatie over klimaatvoetafdrukken. Door aan te sluiten bij wereldwijde standaarden hebben wij het voor elkaar gekregen dat deze database voor alle Nevedi leden beschikbaar en toepasbaar is.”

Binnen ABS geloven wij in de onderscheidende factor van kennis en kunde en Ragna heeft haar expertise volop ingezet in dit project. Hierdoor is ze door Nevedi gevraagd om het project dit jaar voort te zetten. Samen met de projectgroep zal Ragna aan de doorontwikkeling van deze database blijven werken.

Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van deze database op bedrijfsniveau of algemene vragen over Carbon Footprint in de agrarische sector? Neem dan contact op via info@agribusiness-service.nl of bel naar 085-7731973.

Bron: Agribusiness Service BV

Scroll naar boven