vertrouwenspersoon 1000

Wettelijk recht tot toegang vertrouwenspersoon

Iedere werknemer heeft recht op een veilige werkomgeving! Mooi streven maar nu de uitvoering nog. Op dit moment ligt er een initiatiefwetsvoorstel in de Kamer voor het verplicht stellen van vertrouwenspersonen om een veilige werkomgeving te bevorderen. Dit voorstel moet leiden tot het wettelijke recht op toegang tot een (interne of externe) vertrouwenspersoon.

Het is niet voor ieder bedrijf mogelijk om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Denk hierbij aan de omvang van een bedrijf of wellicht een principiële keuze dat zoiets buiten het bedrijf moet worden geregeld. In dit wetsvoorstel wordt er voor deze bedrijven een optie geboden om terug te vallen op de branchevereniging waarbij een bedrijf is aangesloten.

Om onze klanten (onder andere brancheverenigingen) toegang te geven tot een externe vertrouwenspersoon gaat onze collega Tommy Piccirillo de opleiding tot vertrouwenspersoon volgen.

Binnenkort delen wij meer over tips die Tommy tijdens zijn opleiding tegenkomt en uiteraard komt er meer informatie over hoe wij de nieuwe dienst willen gaan aanbieden.

Bron: Agribusiness Service BV

Scroll naar boven