20230330 presentatie ragna voor bfa over carbon footprint in nl aspect ratio 1000 700

Presentatie uniforme carbon footprint data

The Belgian Feed Association (BFA) had onlangs een bijeenkomst voor haar leden georganiseerd over milieu impact analyses in de diervoedersector. Onze collega Ragna Leeuw was hier één van de sprekers. Door haar rol als projectmanager bij eerdere Carbon footprint (CFP) projecten heeft zij de leden van BFA kunnen informeren over de toegevoegde waarde van uniform berekende CFP-data en toepassing daarvan.

Met de ervaring die Ragna heeft opgebouwd bij haar werkzaamheden heeft zij kunnen laten zien dat als er op collectieve wijze, goede data wordt verzameld dit wordt gedragen door stakeholders binnen de keten. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Nevedi en de KringloopWijzer waarbij melkveehouders in staat worden gesteld de broeikasgasemissies voor bijvoorbeeld een liter melk te berekenen.

Op deze manier zorgen wij binnen ABS ervoor dat wij onze expertise inzetten voor onze klanten en stakeholders binnen de markt waarin zij actief zijn. Ragna: “Het voordeel van uniformiteit is dat de data met elkaar vergelijkbaar is waardoor er op ketenniveau impact kan worden gemaakt”.

Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van deze database op bedrijfsniveau of algemene vragen over Carbon footprint in de agrarische sector? Neem dan contact op via info@agribusiness-service.nl of bel naar 085-7731973.

Bron: Agribusiness Service BV

Scroll naar boven