22 06 01 organisatie events agribusiness service

ABS kijkt terug op 3 succesvolle evenementen

ABS kijkt met een tevreden én trots gevoel terug op de 3 georganiseerde evenementen tijdens de Victam Corporation/VIV Europe Expo die plaats vonden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Netwerkevent 31 mei: tijdens het goed bezochte Netwerkevent van Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) en Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren gaven verschillende sprekers hun kijk op de vraag of logistiek in relatie tot duurzaamheid vooral als kostenpost of als meerwaarde bezien wordt. Een vraag die sinds de coronapandemie en door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne alleen maar aan urgentie heeft gewonnen.

Jongerencongres 1 juni: ruim 100 jongeren uit België en Nederland spraken daar over de toekomst van de diervoedersector. Dit event werd georganiseerd door Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), BFA – Belgian Feed Association en Feed Design Lab. Gesproken werd over hoe duurzaamheid kan bijdragen aan de ‘License to produce’ voor de diervoedersector. Welke kansen er nog liggen om de productieprocessen en de diervoedergrondstoffen CO2-neutraler te maken.

FEFAC & Nevedi joint Public event 2 juni: leiders uit de diervoeder- en landbouwsector uit de EU en Nederland spraken met beleidsmakers uit de EU en NL over hoe de diervoederindustrie de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne – zowel op korte als op lange termijn – kan verzachten en tegelijkertijd op weg kan blijven naar een duurzamere voedselproductiesysteem. Het tweede deskundigenpanel besprak het ontbossingsvoorstel van EC.

#climate #feed #future #FutureOfFeed #Netwerkevent2022 #graanhandelaren #diervoer #duurzaamheid #teamwork

22 06 01 organisatie events agribusiness service
Scroll naar boven