linkedin website 2 aspect ratio 1000 700

Behind the scenes bij ABS

Video #6 voor onze klant Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). De vijfde uit de videoserie duurzame innovaties. Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit.

Deze video mochten we filmen bij Nevedi-lid @Coöperatie ‘De Valk Wekerom’ UA. Zij verminderen hun CO2-uitstoot met Processed Animal Protein (PAP’s). Een lange tijd was de toepassing van PAP’s niet toegestaan en werd  PAP’s vervangen door plantaardige eiwitten met niet hetzelfde resultaat. Het gebruik van PAP’s reduceert de CO2-uitstoot, omdat het circulair is. De Valk Wekerom heeft dit uitgerekend en vergeleken met soja als grondstof. In deze video legt Gert Kampert van De Valk Wekerom uit hoe zij dat doen en komt een legpluimveehouder aan het woord die de voordelen van PAP’s toelicht.

ABS was aanwezig bij de opnames door Tom Voermans van deze video. ABS coördineert het proces en was aanwezig om te assisteren tijdens de opname van de video. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan deze video op het YouTube kanaal van Nevedi.

Bron: Agribusiness Service

Scroll naar boven