whatsapp image 2023 06 13 at 14.14.50 e1686668925716 aspect ratio 1000 700

Nieuwe expertise: Vertrouwenspersoon

Iedereen kent verhalen over ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, ze komen vaker voor dan je denkt. Gemiddeld krijgt 1 op de 5 vrouwen hier ooit mee te maken.

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) kan voor uitval en verzuim zorgen. Dit nog los van het feit dat de werkgever vanuit de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) de verplichting heeft om PSA te voorkomen. De vertrouwenspersoon verzorgt de eerste opvang van werknemers. Het zijn geen leuke gesprekken, want er is iets gebeurd en diegene wil zijn verhaal kwijt. Aan de hand van dat verhaal is het aan de persoon of hij of zij er iets mee wil doen. Van belang is dat de persoon die het verhaal komt vertellen volledig de regie heeft over zijn of haar verhaal. De vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat er een veilig plek is waar iedereen zijn ervaringen kan en mag delen. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk en worden niet gedeeld met de werkgever.

Een andere belangrijke taak voor de vertrouwenspersoon is een signaalfunctie voor bedrijven, daarmee wordt ongevraagd en gevraagd advies gegeven aan de organisatie zonder dat daarbij de vertrouwelijkheid wordt geschaad of doorbroken.

ABS biedt sinds kort de expertise vertrouwenspersoon aan. De vertrouwenspersoon van ABS is gecertificeerd, geregistreerd en onafhankelijk (bron: https://www.mijncertificatie.nl/register/).

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je bedrijf? Neem dan contact op met Tommy Piccirillo via vp@agribusiness-service.nl of bel naar 085-7731973.

Bron: Agribusiness Service

Scroll naar boven