Laden Evenementen

« Alle Evenementen

E-learning

fvb9581 e learning 600

De productie van diervoeders kent het risico van explosies en vormt een mogelijk risico voor de medewerkers. Weten waar de gevaren schuilen en weten hoe je er mee om moet gaan is van groot belang voor de betrokken medewerkers.

Agribusiness Service heeft diverse cursussen op het gebied van ATEX ontwikkeld. Naast de basiscursus en gevorderden cursus is er nu ook een e-learning basis ATEX.

Een e-learning heeft voordelen. Steeds meer bedrijven kiezen voor online leren. Het maakt leren makkelijker, leuker en efficiënter. E-learning kan thuis of op de werkplek en bespaart dus tijd. Het stelt cursisten in staat in eigen tempo en tijd te leren.

Leerdoel
Het doel van deze e-learning is het inzicht geven in de basisbeginselen van ATEX, de risico’s, de wet- en regelgeving in het kort. Na afloop begrijpt de cursist de basis beginselen van ATEX kan dit in de praktijk toepassen. De e-learning vervangt niet de basiscursus ATEX, maar is er een aanvulling op.

Doelgroep
De cursus is geschikt voor medewerkers in de diervoedersector zoals de technische dienst, preventiemedewerkers, productiemedewerkers, externe bezoeker, mensen die betrokken zijn bij het opstellen en onderhouden van een explosieveiligheidsdocument of die met een ander doel enige kennis op willen doen van ATEX.

Inhoud van de cursus

  • Wat is ATEX en waar van toepassing?
  • Wet- en regelgeving (kort)
  • Explosieveiligheidsdocument
  • (Brandbare) stoffen
  • Aanwijzen van gevaarlijke gebieden (ATEX-zones)
  • Ontstekingsbronnen
  • Risico-analyse
  • Maatregelen en plan van aanpak

ATEX
ATEX is de Europese richtlijn (ATEX 153) voor gebieden met potentieel explosiegevaar door de aanwezigheid, of kans op aanwezigheid, van explosiegevaarlijke atmosfeer. De richtlijn heeft als doel de werknemers die bloot worden gesteld aan explosiegevaar te beschermen tegen de aanwezige explosierisico’s.

Naast de ATEX 153 richtlijn bestaat er een ATEX 114 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur. In deze richtlijn worden de minimale en essentiële richtlijnen en veiligheidseisen beschreven waaraan apparatuur moet voldoen. De ATEX 114 richtlijn heeft als doel apparatuur te beschermen zodat zij geen potentiële ontstekingsbron kan vormen. Om ondernemingen in staat te stellen deze regelgeving na te leven en de bedrijven in de sector te beschermen tegen eventuele explosies, is door Nevedi in samenspraak een ATEX-handleiding gemaakt, die ook in deze cursus aan de orde komt.

Kosten
vanaf 1 licentie = € 75,- EX BTW per licentie
vanaf 20 licenties = € 70,- EX BTW per licentie
vanaf 50 licenties = € 62,- EX BTW per licentie

De licenties worden op naam gezet en zijn vervolgens 3 maanden beschikbaar. Zodra een licenties op naam is gezet kan deze niet meer worden overgedragen aan een andere medewerker.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of een pakket op maat zoals bijvoorbeeld een langere licenties, neemt u contact op met Agribusiness Service BV via 085 – 77 319 73 of info@agribusiness-service.nl.

Wanneer

31 december @ 08:00 15:00

Aanmelden

Gif laden

De Schakel

Oranjelaan 10
Nijkerk, Netherlands
+ Google Maps
Scroll naar boven