Boer&Burger Brunch Agractie
Agractie organiseert de Boer&Burger Brunch. Het doel is om verbinding te leggen tussen boer, burger én bestuurders.
Agractie organiseert de Boer&Burger Brunch. Het doel is om verbinding te leggen tussen boer, burger én bestuurders.
Het collectief Energie-inkoop is een bijzondere samenwerking tussen een aantal diervoederbedrijven en een energieleverancier. Deze bedrijven kopen binnen het collectief gezamenlijk energie in; gas en electra. Het collectief is al actief sinds 1999. Meer volume geeft een lagere prijs en betere condities: samen staan de bedrijven in het collectief sterk.
Het team van ABS organiseert regelmatig succesvolle evenementen, van kleine bijeenkomsten, excursies tot grote events. Het Jongerencongres van de diervoedersector wordt sinds 2016 jaarlijks georganiseerd en is voor feed professionals tot 40 jaar. De organisatie ligt in handen van Nevedi, Belgian Feed Association (BFA) en Feed Design Lab (FDL).
De agrarische sector is continue in ontwikkeling. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om niet stil te staan maar te zorgen dat de kennis van u en uw medewerkers actueel blijft. ABS verzorgt daarom ook cursussen voor haar klanten. Van brainstormen over het thema, het zoeken naar een geschikte docent tot aan het zoeken naar de juiste locatie. Naast fysieke cursussen zijn er ook mogelijkheden om de cursussen digitaal te organiseren. Ook zorgen wij dat het naar wensen verloopt.
De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Ieder bedrijf met personeel hoort een actuele RI&E en plan van aanpak te hebben. Het advies is regelmatig of eens in de paar jaar de RI&E te doorlopen met een deskundige om te bekijken of er nog verbeterpunten zijn.
Het FEFAC Soy Action plan is een initiatief vanuit European Feed Manufacturers’ Federation (FEFAC) en The Sustainable Trade Initiative (IDH). Door middel van het project willen FEFAC en IDH de marktopname van duurzame soja zowel binnen als buiten Europa vergroten, de juiste marktspelers verbinden aan duurzame sojateelt om de doelen rondom duurzaamheid en ontbossingsvrije soja te stimuleren.
Voor het Global Feed LCA Institute (GFLI) heeft ABS een pilot gestart voor het testen van een methodologie ter inclusie van merkproducten binnen lifecycle assessment (LCA) berekeningen.
The Global Feed LCA Institute (GFLI) is een onafhankelijke stichting gestart vanuit een samenwerking tussen internationale (diervoer)ondernemingen en organisaties. GFLI ontwikkelt een internationale grondstoffen database op basis van de Life Cycle Analysis (LCA) methodiek met als doel om als globale referentiekader te dienen.
Voor de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) heeft ABS de ontwikkeling van de Grondstoffenwijzer gecoördineerd. ABS verzamelt data vanuit verschillende bronnen zoals CBS en sectorstatistieken.
In de (inter)nationale zuivelmarkt ziet men een toenemende vraag naar klimaatvriendelijke producten. De zuivelondernemingen hebben hun eigen duurzaamheidsprogramma’s waarin zij op eigen wijze veehouders op onder andere broeikasgassen stimuleren.